Combinaţia dintre chilli şi ghimbir ar putea scădea riscul de cancer

Atât ghimbirul, cât şi ardeiul iute sunt folosite în bucătăriile lumii, în special

Pe parcursul mai multor săptămâni, cercetătorii au hrănit şoarecii predispuşi la a dezvolta cancer pulmonar fie cu capsaicină, fie cu 6-gingerol, fie cu o combinaţie a celor două. Cei care au primit doar capsaicină au dezvoltat toţi cancer pulmonar, în timp ce doar jumătate dintre cei cărora li s-a administrat 6-gingerol au făcut acest tip de cancer. Mult mai puţini (doar 20%) dintre cei care au primit o combinaţie de 6-gingerol şi capsaicină au dezvoltat cancer pulmonar.
Pe lângă efectul anticancerigen combinat, cele două condimente au şi alte remarcabile beneficii: ardeii cili inhibă un transmiţător de durere la creier şi conţin o mare cantitate de vitamina C care susţine sistemul imunitar, iar ghimbirul reduce senzaţia de greaţă, relaxează musculatura căilor respiratorii şi conţine crom, magneziu şi zinc, care ajută la menţinerea sănătoasă şi normală a fluxului sanguin.