R. Moldova va consolida relaţiile de colaborare cu Agenţia Universitară a Francofoniei

Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Anatol Vangheli l-a primit pe noul Director al Biroului regional al Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF) pentru Europa Centrală şi de Est (BECO), Mohamed Ketata, care efectuează în perioada 11 – 12 octombrie o vizită de lucru în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Cu acest prilej, a fost menţionată importanţa pe care Republica Moldova o atribuie cooperării cu Agenţia Universitară a Francofoniei în vederea promovării şi susţinerii rolului limbii franceze în sistemul de învăţămînt al R. Moldova, atît la nivel universitar, cît şi preuniversitar. A fost de asemenea evocat faptul că Republica Moldova se pronunţă pentru o mai mare prezenţă a proiectelor AUF pe plan regional. Totodată, Secretarul General  Anatol Vangheli a informat interlocutorul despre acţiunile organizate în ţara noastră în contextul celebrării în acest an a aniversării a 20-a a aderării Republicii Moldova la Francofonia instituţională.

Mohamed Ketata a apreciat intenţia Republicii Moldova de a consolida relaţiile de colaborare cu AUF şi acţiunile întreprinse în vederea fortificării parteneriatului cu Francofonia, exprimînd disponibilitatea AUF de a aprofunda în continuare cooperarea cu ţara noastră. De asemenea, noul Director BECO a menţionat că în cadrul programelor de activitate ale AUF, Republica Moldova reprezintă o ţară prioritară din regiunea Europei Centrale şi de Est, dînd asigurări, totodată, că îşi va asuma angajamentul personal în calitate de Director al Biroului regional al AUF în vederea realizării unor proiecte concrete pentru susţinerea valorilor Francofoniei, precum şi a tinerilor francofoni din Republica Moldova.