Samsung Electronics a revizuit în scădere estimările privind profitul operațional din cauza problemelor cu Galaxy Note 7

SamsungELECTRONICS Co Ltd a revizuit în scădere estimările privind profitul operațional în trimestrul trei din 2016, după ce marți a anunțat că a oprit complet producția de telefoane Galaxy Note 7, din cauza riscului de explozie a dispozitivului, transmit Yonhap și Reuters.

Grupul sud-coreean se așteaptă acum la un profit operațional trimestrial de 5.200 miliarde de woni (4,66 miliarde de dolari), după ce săptămâna trecută previzionase un câștig de 7.800 miliarde de woni (7,02 miliarde de dolari).

De asemenea, veniturile ar urma să se situeze la 47.000 miliarde de woni, față de estimarea precedentă de 49.000 miliarde de woni.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputația și profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurență crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum și din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie și televizoare.

Miercuri, acțiunile Samsung au scăzut cu 0,65% la Bursa de la Seul, după ce marți au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii aproape opt ani.