USR a anunțat lista de candidați la parlamentare pentru diaspora

 

Uniunea Salvați România (USR) și-a anunțat miercuri candidații la parlamentare pentru circumscripția diaspora.

Clotilde Armand, consilier local al partidului la sectorul 1, a anunțat că pentru Camera Deputaților pe primul loc se află Manuel Costescu, care și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Economiei, urmat de Nicolae Daniel Popescu, care locuiește în Anglia, Irina Galupă — Paris, Anca Sawaia — Paris, Adela Miron — Scoția și Larisa Stancu.

Pentru Senat, pe prima poziție figurează Radu Mihail — Paris, Cerasela Ponta — Roma, Emanuel Stoica — Paris și Bogdan Marius Ion — Hamburg.

Președintele USR, Nicușor Dan, a anunțat că s-a reușit strângerea a 7.300 de semnături pentru a putea depune la BEC lista de candidați pentru diaspora.

El a adăugat că, la nivel național, USR a strâns 140.000 de semnături și speră ca peste o săptămână să ajungă la cele 200.000 necesare pentru a putea depune liste de candidați pentru toate județele țării.

„Strângem semnăturile pe bune, am ajuns cam la 140.000 de semnături, trebuie să ajungem la 200.000 și sper ca peste o săptămână să strângem semnăturile și să depunem liste de candidați pentru toate județele din România”, a precizat Dan.