PSD cere Guvernului Cioloș să se implice urgent în criza inundațiilor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, solicită Guvernului Cioloș să se implice urgent în criza inundațiilor, pentru a salva viețile oamenilor și a proteja bunurile acestora.

„Afară plouă torențial de câteva zile, dar Guvernul Cioloș nu privește pe fereastra Palatului Victoria. Peste 1.000 de români din Galați au fost evacuați, stau în frig, suferă de foame, de sete, dar Guvernul Cioloș nu vrea să știe nimic despre asta. Au fost inundate mai multe drumuri județene, a fost închis Portul Constanța, codul portocaliu este încă în vigoare, dar Guvernul Cioloș e pierdut printre hârtii, probabil vrea să mai vândă niște acțiuni de stat. Plouă torențial de atâtea zile, dar abia astăzi Guvernul Cioloș a găsit de cuviință să aibă o ședință pe această temă”, se arată într-un comunicat de presă al PSD, transmis joi AGERPRES.

Dragnea susține că „această amânare iresponsabilă” a oricărei intervenții l-a „îngrijorat foarte mult”.

„Ei nu vor și nu știu să facă nimic. Le cer să intervină de urgență pentru a salva viețile oamenilor și a proteja, pe cât posibil, agoniseala lor de-o viață. România are nevoie de un nou Guvern, care să îi apere pe români”, afirmă acesta.

Potrivit comunicatului, președintele PSD cere Guvernului Cioloș să acționeze pentru a informa populația, să ia legătura cu prefecții și cu primarii din zonele afectate pentru a afla care este situația din teritoriu și care sunt nevoile lor; să coordoneze, potrivit atribuțiilor pe care le are, toate structurile din teritoriu pentru a proteja viețile oamenilor și gospodăriile acestora; să aibă grijă să nu existe probleme legate de alimentarea cu apă potabilă.

„Rezolvați rapid: urgențele medicale, alimentarea cu energie electrică, asigurarea hranei, accesul la toate casele. Alertați SMURD. Trebuie să fie cel puțin un elicopter gata să intervină. Din experiență vă spun că vor apărea situații atât de diferite, încât trebuie să nu vă lipsească nimic și să fiți pregătiți pentru orice. Asigurați-vă că aveți echipamentele, oamenii și toate resursele ca să acționați în timp util”, se mai arată în comunicatul PSD, semnat de președintele partidului, Liviu Dragnea.