Cel puţin 24 de morţi, în urma unei busculade în timpul unei ceremonii religioase în India

 

Cel puţin 24 de persoane au decedat, iar alte 20 au fost rănite, ca urmare a unei busculade care a avut loc în timpul unei ceremonii religioase hinduse, ce se ţinea la periferia oraşului Varanasi din nordul Indiei, notează The Associated Press.

Organizatorii se aşteptau ca la ceremonie să participe 3.000 de persoane, însă în final s-au strâns câteva zeci de mii de credincioşi, a declarat ofiţerul de poliţie S.K.Bhagat.

„Nu eram pregătiţi pentru o mulţime aşa de mare,” a declarat Raj Bahadur, un purtător de cuvânt al organizatorilor.

Participanţii la ceremonie au intrat în panică în momentul în care forţele de ordine au încercat să îndepărteze oamenii de pe un pod supraaglomerat. Acestă acţiune a dat naştere zvonurilor că podul era în pericol să se prăbuşească, participanţii încercând să fugă pentru a scăpa.

Patru din cele 20 de persoane internate în spital se află în stare gravă, a declarat ofiţerul de poliţie Daljut Chaudhary.

Astfel de accidente sunt relativ frecvente în tmpul festivalurilor religioase din India, în condiţiile în care un număr mare de oameni se adună în spaţii relativ mici, iar măsurile de siguranţă sunt foarte limitate.