PPDA și PLDM au decis să susțină candidatura liderului PAS Maia Sandu la alegerile prezidențiale

Consiliul Politic Național al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) și cel al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au decis să sprijine candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu la alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele PPDA, Andrei Năstase, și cel al PLDM, Viorel Cibotaru, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată în localitatea Mîndreşti, raionul Teleneşti, liderul PPDA, a specificat că „este mai bine pentru țară ca alături de noi să mai existe un partener de încredere. Acest partener este Partidul Acțiune și Solidaritate. Trebuie să ne consolidăm puterile pentru binele R. Moldova, de aceea am decis să o susținem pe doamna Maia Sandu în acest scrutin prezidențial”, a spus Năstase.

Tot astăzi, Consiliul Politic Național al PLDM a decis susținerea candidatului comun desemnat de PAS, PPDA și PLDM la funcția de președinte al țării. „Echipa PLDM a votat în unanimitate pentru desemnarea candidatului comun la președinție din partea celor trei formațiuni – Maia Sandu. Apreciez efortul colegilor noștri și le aduc mulțumiri. Este o decizie matură și cred că acum este necesar să ne consolidăm eforturile pentru a învinge”, a susținut președintele liberal-democraților, Viorel Cibotaru.

În urma desemnării oficiale a candidatului comun, liderul PAS Maia Sandu a menționat că își asumă responsabilitatea de a construi o altfel de clasă politică. „Vom porni adevărata luptă împotriva corupției și vom începe să construim o țară și o societate în care instituțiile statului vor funcționa în interesul cetățeanului”, a afirmat Sandu.

Pe 30 octombrie curent, în R. Moldova vor avea loc alegeri prezidenţiale directe. Comisia Electorală Centrală a înregistrat în total 12 candidați în calitate de pretendenți la șefia statului: Marian Lupu – din partea PDM, Mihai Ghimpu – PL, Iurie Leancă – PPEM, Andrei Năstase – PPDA, Ina Popenco – Ravnopravie, Dumitru Ciubașenco – PN, Maia Sandu – PAS şi Igor Dodon – PSRM, Silvia Radu – candidat independent, Maia Laguta – candidat independent, Ana Guţu – Partidul Dreapta şi Valeriu Ghileţchi – candidat independent.