Gorghiu: Platforma România 100 – principiile de la care pornește proiectul Cioloș sunt compatibile cu programul PNL

Președintele PNL, Alina Gorghiu, afirmă că principiile de la care pornește proiectul premierului Dacian Cioloș sunt compatibile cu programul liberalilor.

„Platforma România 100 — principiile de la care pornește proiectul Dacian Cioloș sunt compatibile cu programul PNL. Read&share”, a scris Gorghiu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Dacian Cioloș a lansat luni seară Platforma România 100, o platformă care trece în revistă 10 principii „ale unei guvernări pentru cetățeni”, însoțite de mai multe proiecte naționale despre care prim-ministrul în funcție crede că „ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor”.

În document, Cioloș reamintește că a promis că nu va candida la alegerile parlamentare și spune că decizia sa „rămâne fermă”.

„Mandatul de premier pe care l-am preluat în noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politică și economică a țării. Totodată, a avut rostul de a da partidelor politice răgazul necesar să se reformeze, să recâștige încrederea oamenilor, să se deschidă mai mult spre societate. Unele partide nu par să fi mers pe această cale. Acest an de guvernare excepțională, independentă politic, a fost pentru ele doar o formă de a trage de timp, pentru a lăsa să se domolească energiile descătușate de #Colectiv. În esență, modul lor de a se raporta la oameni, la alegători a rămas același. (…) Vă propun Platforma #Romania100 — România la 100 de ani — 10 principii ale unei guvernări pentru cetățeni, însoțite de un portofoliu de proiecte naționale care cred că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor. O platformă pentru a ne recâștiga încrederea în România și în noi înșine”, arată prim-ministrul în documentul citat.