Steriu (PMP): Platforma premierului, o listă de dorințe pe care orice politician și-o dorește

Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Valeriu Steriu, a declarat, pentru AGERPRES, că Platforma România 100, anunțată luni seara de premierul Cioloș, reprezintă o listă de dorințe pe care orice politician și-o dorește, dar din care lipsesc două lucruri esențiale – cu cine și cu ce se realizează aceste dorințe.

„Platforma este o listă de dorințe pe care orice politician și-o dorește, din care lipsesc două lucruri esențiale — cu cine se realizează aceste dorințe și cu ce se realizează aceste dorințe. Cred că un mod responsabil și democratic de a pleca este acela de a strânge semnături în baza unui program care cuprinde în totalitate elementele menționate și, mai departe, asumat politic, astfel încât să poți răspunde în fața unor alegători. Pentru că pe asta se bazează democrația — îți reușesc visele, oamenii te aleg din nou. A sta pe margine și a propune ca un antrenor în timp ce alții aleargă în teren nu înseamnă o respectare a regulilor democrației. Apreciez omul Cioloș, dar cred că politicianul Cioloș trebuie să respecte regulile democrației”, a subliniat Valeriu Steriu.

El a adăugat că PMP vine cu proiecte bazate pe finanțare reală „și cu principii bazate pe alegeri câștigate cu aceste elemente”.

Premierul Dacian Cioloș a lansat luni seară Platforma România 100, o platformă care trece în revistă 10 principii „ale unei guvernări pentru cetățeni”, însoțite de mai multe proiecte naționale despre care prim-ministrul în funcție crede că „ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor”.

În document, Cioloș reamintește că a promis că nu va candida la alegerile parlamentare și spune că decizia sa „rămâne fermă”.

„Mandatul de premier pe care l-am preluat în noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politică și economică a țării. Totodată, a avut rostul de a da partidelor politice răgazul necesar să se reformeze, să recâștige încrederea oamenilor, să se deschidă mai mult spre societate. Unele partide nu par să fi mers pe această cale. Acest an de guvernare excepțională, independentă politic, a fost pentru ele doar o formă de a trage de timp, pentru a lăsa să se domolească energiile descătușate de #Colectiv. În esență, modul lor de a se raporta la oameni, la alegători a rămas același. (…) Vă propun Platforma #Romania100 — România la 100 de ani — 10 principii ale unei guvernări pentru cetățeni, însoțite de un portofoliu de proiecte naționale care cred că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor. O platformă pentru a ne recâștiga încrederea în România și în noi înșine”, arată prim-ministrul în documentul citat.