Carlos Ghosn ar putea fi numit președinte al Mitsubishi

Acțiunile Mitsubishi Motors au înregistrat la Bursa din Tokyo cel mai semnificativ avans din ultimii cinci ani, în urma informațiilor că șeful alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, va fi numit președinte al companiei nipone, transmit DPA, Reuters și Bloomberg.

Recent, Nissan a achiziționat o participație de 34% în Mitsubishi Motors Corp, cu aproximativ 2,2 miliarde de dolari, în încercarea de a concura mai bine cuTOYOTA și Volkswagen AG. Tranzacția ar urma să fie finalizată până la sfârșitul anului.

Miercuri, acțiunile Mitsubishi au urcat cu 10,7%, cel mai semnificativ avans din 12 mai. Publicația niponă Nikkei a anunțat că Ghosn va fi numit în decembrie președinte, după reuniunea Consiliului de Administrație.

Actualul președinte Osamu Masuko a anunțat că va renunța la funcție, în timp ceNISSAN patru reprezentanți în board-ul Mitsubishi.

Purtătorii de cuvânt ai celor doi producătoriAUTO niponi au refuzat să comenteze informațiile.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, iar Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault.