Sepi (Federația Sanitas): Peste 70.000 de sindicaliști au participat miercuri la greva de avertisment

Peste 70.000 de sindicaliști ai Federației Sanitas au participat, miercuri dimineață, la greva de avertisment care a vizat întreruperea activității între orele 8:00 și 10:00, a declarat, pentru AGERPRES, prim-vicepreședintele federației, Marius Sepi.

În ceea ce privește strângerea de semnături pentru greva generală programată pentru data de 31 octombrie, Sepi a precizat că, până în prezent, au fost strânse aproximativ 68.000 de semnături.

Acțiunile de protest ale Federației au fost demarate în urmă cu o lună, prin organizarea, în fiecare zi de marți, a unei acțiuni denumite generic „O marți a Sanitas”, pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanțelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sănătății și pe 11 octombrie Palatul Parlamentului. Pe 12 octombrie a avut loc o grevă japoneză, cu purtarea de banderole albe.

Pe 31 octombrie a fost programată o grevă generală, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.(AGERPRES)