Cel puțin cinci morți și un dispărut în urma ploilor puternice din Haiti

Cel puțin cinci persoane au murit și una este dată dispărută, în urma ploilor intense care au afectat Haiti zilele acestea, mai ales în acest sfârșit de săptămână, a informat luni Ministerul de Interne citat de EFE.

Ploile au afectat în special zona de sud a țării, deja afectată sever de uraganul Matthew, la trecerea sa în 4 octombrie, care s-a soldat cu 573 de morți, 75 de dispăruți și aproximativ 175.500 de sinistrați.

În acest sens, Ministerul de Interne a lansat un apel populației să fie în alertă în fața ploilor, care au afectat cu forță și nord-estul țării.

La trei săptămâni după trecerea uraganului, mulți sinistrați au denunțat faptul că sunt în continuare lipsiți de ajutor umanitar, iar în numeroase zone din sud s-au raportat incidente în timpul distribuirii de ajutoare victimelor făcute de Matthew.

În afară de a-i asista pe sinistrați, una din principalele preocupări ale agențiilor umanitare este reapariția focarului de holeră, o epidemie care a afectat deja Haiti după cutremurul din 2010, care s-a soldat cu aproximativ 300.000 de morți și 1,5 milioane de persoane rămase fără case.