Laureat al Nobelului pentru Fizică, Robert Wilson, în dialog cu studenţii din Timişoara: Dacă Dumnezeu s-ar juca cu Universul, asta ne-ar da peste cap

 

Robert Wilson, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1978, care a consacrat teoria Big Bang, a declarat, joi, la Timişoara că nu există dovezi credibile cu privire la existenţa lui Dumnezeu sau a extratereştrilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.Robert Wilson a participat, joi, la o dezbatere cu absolvenţii de la Universitatea Politehnica din Timişoara, în cadrul căreia a vorbit despre descoperirea pentru care a primit premiul Nobel.

„Nu cred că există dovezi credibile cu privire la existenţa niciunora şi mai ales cu privire la existenţa extratereştrilor. În ştiinţă ne place să credem că avem teorii cu ajutorul cărora elaborăm explicaţii cu privire la multe fenomene şi credem că înţelegem, măcar pentru o fracţiune de secundă, cum se desfăşoară intervenţiile divine. Mereu poţi să priveşti în urmă şi să te întrebi cum a început totul şi cum a avut loc naşterea Universului, dar cred că dacă vrei să oferi o explicaţie cu privire la contribuţia lui Dumnezeu, trebuie să spui ce rol a jucat acesta. Dacă Dumnezeu s-ar juca cu Universul, asta ne-ar da peste cap, pentru că fizica nu ne-ar ajuta mereu să explicăm posibilele fenomene. Asta este părerea mea”, a explicat Robert Wilson, la Timişoara, corespondentului MEDIAFAX.

Doctorul Robert Wilson a primit Premiul Nobel pentru Fizică în anul 1978, pentru descoperirea radiaţiei cosmice de fond în 1963.

Fenomenul s-a dovedit a fi o consecinţă a Big Bang-ului, care a dat naştere Universului în urmă cu aproximativ 15 miliarde de ani, şi a rămas o dovadă importantă a teoriei conform căreia Universul se află în proces de expansiune.

Robert Wilson a vizitat, miercuri şi joi, Universitatea Politehnica din Timişoara, unde a participat la discuţii şi întâlniri cu studenţii interesaţi de o carieră în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii, în cadrul unui program global care oferă tinerilor oportunitatea de a interacţiona cu laureaţi Nobel pentru fizică şi chimie.