Ghimpu: Am votat pentru libertatea și unitatea neamului nostru

Candidatul Partidului Liberal (PL) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat „pentru libertatea și unitatea neamului nostru”.

„Am votat pentru înaintașii noștri, pentru Ion si Doina Teodorovici, pentru că astăzi este o zi care ne amintește despre durerea și tristețea noastră”, a afirmat Ghimpu în fața jurnaliștilor.

Duminică se împlinesc 24 de ani de la decesul, într-un accident de mașină, a artiștilor Doina și Ion Aldea Teodorovici.

„Am votat pentru libertatea și unitatea neamului nostru. Pentru munți și mare, pentru că e greu să trăiești fără munte și fără mare. Pentru o zi în care să revină fericirea pe acest pământ, prosperitatea și libertatea”, a mai spus liderul Partidului Liberal, fost președinte interimar al țării.

Cetățenii Republicii Moldova votează duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale, favoriții în sondaje fiind Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și Maia Sandu, candidatul unic proeuropean al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM).

Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când președintele țării este ales prin vot direct, până acum fiind votat de Parlament.