Studenții dau startul distracției la Iași. Începe STUDENȚIADA 2016!

În luna noiembrie, festivalul studențesc așteptat de toți studenții, STUDENȚIADA, organizat de Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), revine în Iași cu cea de-a X-a ediție. În perioada 1 – 8 noimebrie 2016, centrul universitar Iași îmbracă straie de sărbătoare studențească, când studenții și nu numai pot participa gratuit la o serie de activități menite să promoveze importanța culturii, a educației formale și non-formale, a creativității și a spiritului civic.

 

STUDENȚIADA este organizat de către organizațiile studențești din centrul universitar Iași din trei mari universități: Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Festivalul are ca parteneri Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Casa de Cultură a Studenților din Iași, Fundația Universitară „Gheorghe Asachi” din Iași.

 

Festivalul debutează marți, 1 noiembrie, de la ora 19:00, în fața Casei de Cultură a Studenților, unde studenții se vor reuni și vor transmite un mesaj, la unison, cu privire la importanța educației, a voluntariatului, a dezvoltării personale și nu în ultimul rând a scopului desfășurării acestui festival, iar apoi vor participa de la 19:30 la un concert marca Skizzo Skillz & Band.

 

Activitățile și manifestările la care vă invităm să luați parte în cadrul festivalului STUDENȚIADA sunt variate și acoperă o gamă vastă de interes. Dacă sunteți pasionați de activități culturale, teatru, film, umor, sport, muzică, dacă vreți să vizitați gratuit Palatul Culturii sau Muzeul Unirii sau dacă doriți să cunoașteți exemple de bună practică pentru o carieră de succes, evenimente precum Seara de teatru Studențesc „Trupa IDIOT”, „Turul muzeal al Palatului Culturii”, „Workshop de prim ajutor”, „Seara de film Studențesc”, „Bal mascat”, „Petrecere tradițională” sau „Conferința Role Models” sunt doar câteva dintre modalitățile de a sărbători timp de câteva zile cel mai mare festival național studențesc, STUDENȚIADA.

 

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook.

 

Programul activităților STUDENȚIADA

 

Marți, 1 Noiembrie

– 14.00: Conferința de presă (Casa de Cultură a Studenților)

– 19.30: Concert Skizzo Skillz&Band (Casa de Cultură a Studenților)

 

Miercuri, 2 Noiembrie

– 19.00: Spectacol de teatru Trupa IDIOT (Casa de Cultură a Studenților)

 

Joi, 3 Noiembrie:

– 16.00-22.00: Competiție de Fotbal (Baza sportivă a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași)

– 18.00: Competiție de Șah (Cămin T7, Campus „Tudor Vladimirescu”)

– 18.00: Competiție de Table (Club Coopers)

– 17.00: Workshop de prim ajutor (Sala de sport a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași)

– 18.00: Nonformalul în mișcare – activități sportive neconvenționale și jocurile copilăriei (Sala de sport a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași)

 

Vineri, 4 Noiembrie:

– Competiție de fotbal (Baza sportivă a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași)

– Concurs de Biliard (Club Coopers)

– 20.00: Seară de film (Simultan în cadrul celor trei universități implicate în festival – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași)

 

Sâmbătă, 5 Noiembrie:

– 12.00: Parcarea Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului (vis-a-vis de Iulius Mall)

– 20.00: Bal Mascat: Sala de Marmură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași

 

Duminică, 6 Noiembrie:

– 16.00 – 22.00: Petrecere Tradițională (Cort încălzit amplasat în parcare la Iulius Mall)

 

Luni, 7 Noiembrie:

– 14.00: Conferință „Role Models” (Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași)

 

Marți, 8 Noiembrie:

– 22.00: Petrecerea organizatorilor (Club Oxford)