Andrian Candu: „Am demonstrat că se poate munci altfel și se pot obține rezultate într-o perioadă foarte scurtă”

”Programul cu Fondul Monetar Internațional (FMI) este o dovadă că am reușit să depășim criza de credibilitate. În momentul de față ne îndreptăm spre stabilitate economică și un cadru favorabil pentru modernizare și dezvoltare”, a declarat astăzi Președintele Parlamentului Andrian Candu la briefingul de presă susținut împreună cu Prim-ministrul Pavel Filip, după decizia Consiliului de Directori Executivi al FMI de aprobare a unui nou Program cu Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Andrian Candu a mulțumit deputaților din majoritatea parlamentară, partenerilor internaționali de dezvoltare, precum și reprezentanților societății civile pentru susținerea acordată în lansarea sau relansarea unor importante reforme. Potrivit lui, cooperarea între Parlament, Guvern și Banca Națională în ultimele 10 luni demonstrează că interesele statului sînt mai presus de interesele de partid sau de grup.

”Parlamentul Republicii Moldova își va menține sprijinul și va acorda tot suportul Guvernului în continuare. De asemenea, sîntem deschiși și vom colabora cu viitorul președinte al Republicii Moldova pentru implementarea reformelor pe care le-am asumat față de cetățeni și față de partenerii noștri externi. Indiferent cine va fi noul președintele, Ea sau El, așteptăm să se implice în promovarea reformelor și să muncească cu dedicație. Am demonstrat că se poate munci altfel și se pot obține rezultate într-o perioadă foarte scurtă”, a spus președintele Parlamentului Andrian Candu.

La rîndul său, Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că ”prin acest nou program cu Fondul Monetar Internațional ne angajăm să ducem la bun sfîrșit reforma cadrului juridic, care sa asigure prevenirea spălării banilor, lupta cu corupția si creșterea nivelului de transparență. De asemenea, prevede acțiuni în BNM pentru a impune aplicarea legislației, măsuri de întărire a guvernanței corporative în bănci, o politică fiscal bugetară echilibrată, care să asigure sustenabilitatea datoriei de stat. Vom avea mai multă transparență și responsabilitate în implementarea proiectelor de investiții cu finanțare externă. Acordul are în vedere şi măsuri de restabilire graduală a viabilității sectorului energetic”, a subliniat Prim-ministrul.