Papa despre alegerea lui Trump: ”Eu nu judec oamenii și politicienii”

Papa Francisc nu a dorit să emită o judecată de opinie cu privire la alegerea lui Donald Trump în funcția de președintele al Statelor Unite, într-un interviu acordat vineri, spunând că este interesat numai de impactul pe care opțiunile politicienilor îl au asupra celor sărmani, informează Reuters.

Întrebat ce părere are despre faptul că mogulul Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite, suveranul pontif a spus, potrivit cotidianului italian La Repubblica: ”Eu nu judec oamenii și politicienii, nu vreau decât să se înțeleagă ce suferință aduce comportamentul lor celor sărmani și celor excluși”.

Papa a continuat spunând că principala preocupare a sa în acest moment este pentru refugiați și migranți. ”Trebuie să dărâmăm zidurile care divid”.

La începutul acestui an, papa Francisc a sugerat că Donald Trump nu este ”creștin” din cauza poziției sale privind imigrația. Un purtător de cuvânt al său a spus ulterior că acest lucru nu a fost un atac la adresa candidatului Partidului Republican.

Secretarul de stat al Sfântului Scaun, Pietro Parolin, l-a felicitat miercuri pe republicanul Donald Trump pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din Statele Unite, încurajându-l să se implice în asigurarea păcii și bunăstării în lume, potrivit EFE și Reuters. „Îi dorim numai bine noului președinte și să aibă o guvernare cu adevărat fructuoasă”, a declarat cardinalul Pietro Parolin postului de radio al statului papal. „Ne angajăm să ne rugăm ca Dumnezeu să-l ilumineze și să-l sprijine în slujba țării sale, desigur, dar, de asemenea, să fie în slujba bunăstării și păcii în lume. Cred că astăzi toată lumea trebuie să lucreze pentru a schimba situația globală, care este una de sfâșiere profundă și conflict serios”.