Gorghiu: În trei ani de guvernare, PSD nu a făcut nimic din ceea ce promite astăzi

PNL a respins orice proiect populist al social-democraților, iar, în trei ani de guvernare, PSD nu a făcut nimic din ceea ce promite astăzi, a declarat duminică președintele liberalilor, Alina Gorghiu.

”Proiectul pe care PNL îl aduce în fața opiniei publice în aceste alegeri se bazează pe o campanie decentă, pe o campanie de construcție, pe proiecte pe care le avem în programul de guvernare realizabile, cu o echipă de candidați onești și integri. Am respins, de la bun început, orice proiect populist, cu care PSD vine în alegeri. Cred că trebuie ca oamenii să știe că în trei ani de guvernare PSD nu a făcut nimic din ceea ce promite astăzi. Cred că, astăzi, PSD, cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, manipulează într-un mod perfid. (…) Nu cu manipulare și dezinformare trebuie să-i hrănim pe români”, a spus Alina Gorghiu, într-o conferință de presă susținută la Reșița, ce a urmat lansării candidaților PNL din Caraș-Severin.

Reacția acesteia vine în urma declarațiilor lui Victor Ponta legate de creșterea investițiilor în Apărare, fostul premier apreciind că impactul bugetar pentru creșterea salariilor în anul 2017, prin legea votată recent în Parlament, este mai mic decât cel pe care îl va avea majorarea bugetului pentru activitățile de apărare.

În replică, Gorghiu le-a reamintit social-democraților că au semnat în 2015 un Pact Național pe Apărare, în care s-a prevăzut creșterea bugetului pentru acest sector la 2% din PIB, începând cu anul 2018.

”A fost o decizie asumată pe termen lung, care a pornit de la discuțiile cu partenerii României din NATO, luând în calcul concluziile summitului NATO din Țara Galilor din septembrie 2014. Evident, aceste angajamente sunt respectate de Partidul Național Liberal. (…) Cred că slăbirea capacității de apărare a României este, astăzi, un slogan periculos în gura PSD și vă asigur că partidul pe care eu îl conduc nu va permite riscuri de securitate la adresa României, într-o etapă complicată la nivel regional, într-o regiune est-europeană cu probleme multiple în ultimii ani. În acest caz, PSD nu este doar populist, ci și iresponsabil, deoarece renunțarea la alocările bugetare pentru Apărare pune în pericol nu doar securitatea națională, ci anulează și orice șansă de redresare a industriei naționale de securitate, care se bazează tocmai pe participarea la aceste proiecte. (…) Eu vreau să-l întreb pe domnul Dragnea dacă își asumă această declarație, dacă știe care este consecința unei asemenea declarații din partea PSD și dacă PSD mai susține Pactul Național pe Apărare, pe care partidul domniei sale l-a semnat”, a precizat liberala.

Totodată, Alina Gorghiu a afirmat că, din păcate, în această campanie electorală, sunt partide și politicieni care nu se pot remarca prin candidați, prin programe serioase sau prin idei de reformă a statului român, ci ”prin ieșiri în decor, care mai de care mai colorate”, făcând referire la declarațiile lui Traian Băsescu.

”Aș face un apel la competitorii politici, la toți cei care candidează la aceste alegeri, la decență și la seriozitate. Aș face un apel pentru o campanie la care să se renunțe la invective și la spectacole ieftine, pentru că lucrurile acestea decredibilizează și mai mult întreaga clasă politică”, a adăugat Alina Gorghiu.