Igor Dodon: Vă promit că voi fi președintele tuturor

 Socialistul prorus Igor Dodon și-a revendicat duminică noapte victoria în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și a promis că va fi președintele tuturor, al celor de dreapta și al celor de stânga, al celor care vor în UE și al celor care vor alături de Rusia.

„Înțeleg foarte bine responsabilitatea ce îmi revine. Înțeleg că nu va fi simplu. Vă promit că voi fi președintele tuturor”, al celor „de dreapta” și al celor „de stânga”, al celor care vor în UE și al celor care vor alături de Rusia, a spus Dodon la sediul Partidului Socialist din Chișinău, unde a fost întâmpinat de câțiva susținători care au strigat în limba rusă ‘Dodon președinte!’.

El a felicitat-o pe contracandidata sa proeuropeană Maia Sandu pentru că a obținut un „rezultat foarte bun”. „Vreau să vă mulțumesc pentru o campanie electorală dură, dar bună. Dar vă rog să calmăm spiritele. Nu avem nevoie de ură în societate”, a spus liderul socialist.

Dodon le-a transmis susținătorilor Maiei Sandu că va lua în calcul toate „dorințele” lor și toate lucrurile în care ei cred.

„Eu o să ascult pe fiecare. Dar haideți să liniștim spiritele. Diferența este destul de mare. Ieșiți, vă rog, foarte clar. Eu cred că acest lucru va fi apreciat de toți”, i-a transmis el Maiei Sandu, cu care s-a arătat dispus să aibă o întrevedere chiar luni, pentru a vedea „cum trebuie procedat mai departe”.

El s-a adresat și cetățenilor moldoveni din Occident, care au votat în mare majoritate pentru Maia Sandu.

„Stimați concetățeni, stimați prieteni, noi suntem cetățeni ai aceleiași țări. Vă stimez pe fiecare, chiar dacă ați votat împotriva mea. Vă stimez votul, pentru că sunteți cetățeni ai Republicii Moldova, dar începând cu ziua de astăzi eu sunt și președintele dumneavoastră. Vă promit că vom ține cont de probleme cu care dumneavoastră vă ciocniți. O să simțiți acest lucru”, a declarat Dodon.
El le-a mulțumit de asemenea „tuturor cetățenilor” care i-au „încredințat votul” și „viitorul acestei țări”.