Ambasada Germaniei a donat persoanelor cu dizabilități  vizuale tehnică de redare a informației

 Ambasada Germaniei a donat astăzi Asociației Obștești a Nevăzătorilor din R. Moldova un lot de tehnică specială de redare a informaţiilor sonore, relatează MOLDPRES.

Este vorba de 20 de calculatoare, 50 de casetofoane, 50 de radiouri, o cameră de luat vederi, o cameră de fotografiat, boxe și mobilă pentru calculatoare.

Șeful adjunct al Ambasadei Germaniei, Florian Seitz, a declarat în cadrul evenimentului că autoritățile din R. Moldova ar trebui să acorde o atenție sporită acestei categorii de populație, pentru a se putea mai ușor integra în societate.

„Persoanele nevăzătoare ar trebui să beneficieze de susținere din partea statului, pentru a se bucura de aceleași privilegii precum toți ceilalți cetățeni. Germania va susține în continuare această categorie de persoane, astfel, pentru anul viitor am programat să finanțăm alte zece proiecte în sumă de opt mii de euro”, a spus Seitz.

Reprezentanții Asociației Obștești a Nevăzătorilor au mulțumit Ambasadei Germaniei și au menționat că „aparatajul care le-a fost donat le va ușura atît munca, cît și posibilitatea de a se informa și documenta asupra evenimentelor ce se petrec în societate”.

Costul donației se ridică la opt mii de euro, bani oferiți de Ambasada Germaniei, în cadrul microproiectului „Acces gratuit la informare şi educaţie pentru nevăzătorii din R. Moldova”.