România, locul patru în Uniunea Europeană la creșterea lucrărilor de construcții, în septembrie

 

Slovenia, Polonia, Suedia și România au consemnat în septembrie cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au scăzut în septembrie cu 0,3%, iar în zona euro s-a înregistrat un declin de 0,9%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cele mai mari creșteri în Slovenia (4%), Polonia (3,3%), Suedia (3,1%) și România (2,3%), iar cel mai semnificativ declin în Italia (minus 3,9%), Slovacia (minus 3,1%) și Portugalia (minus 2,2%).

În septembrie 2016, comparativ cu perioada similară din 2015, lucrările de construcții au consemnat un avans de 1,8% în zona euro și un declin de 0,2% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au avut cele mai mari creșteri în Olanda (7,8%), Suedia (6,1%) și Spania (3,9%), iar cel mai semnificativ declin în Slovacia (minus 17,9%), Polonia (minus 16,1%) și Ungaria (minus 13,2%).

România a înregistrat un avans de 0,6% în septembrie, după un declin de 5,1% în august.