Andrei Năstase susține că a procedat corect renunțând la cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu

Liderul Partidului Platforma Dreptate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a declarat că dacă ar fi candidat la postul de președinte în locul Maiei Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), ar fi avut exact aceleași șanse și prin urmare decizia sa de a se retrage din cursă în favoarea ei a fost una corectă, informează Unimedia.

Andrei Năstase a fost făcută miercuri seara în cadrul emisiunii INTERPOL cu jurnalista Natalia Morari.

‘Cred că decizia pe care am luat-o este una corectă. Cred că am demonstrat întregii lumi că și în Republica Moldova se poate face politică cu dragoste de țară și asta este cel maiIMPORTANT lucru’ a mai spus liderul PPDA.

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a depus încă înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale care au avut loc în Republica Moldova o cerere la Comisia Electorală Centrală (CEC) a republicii prin care anunță că se retrage din cursa electorală, iar Maia Sandu a fost aleasă candidatul comun al PAS, PPDA și Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) în scrutinul prezidențial.

La acea vreme, Năstase și-a motivat decizia de a se retrage din cursă în favoarea Maiei Sandu prin faptul că a pus mai presus interesul național, nu cel partinic sau personal.