Press Conference by Sergey Lavrov (Minister of Foreign Affairs of the Russian Federation)

Lavrov: Forțele aeriene ruse întreprind lovituri exclusiv în provinciile siriene Idleb și Homs

Forțele aeriene siriene și ruse întreprind lovituri exclusiv în provinciile siriene Idleb și Homs, pentru a preîntâmpina pătrunderea de combatanți ai grupării Statul Islamic (SI) din orașul irakian Mosul în Siria, a declarat vineri șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, informează Interfax.

‘Forțele noastre aviatice și aviația militară siriană lucrează doar în provinciile Idleb și Homs, pentru a preîntâmpina pătrunderea de combatanți ai SI, care ar putea veni din Mosul, în Siria’, a declarat Lavrov, la finalul întrevederii avute la Lima cu secretarul de stat american John Kerry.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat marți declanșarea unei ‘mari operațiuni de atacuri masive împotriva pozițiilor organizației Statul Islamic și ale Frontului de Cucerire a Levantului (fostul Front Al—Nusra, Al Qaida în Siria) în provinciile siriene Homs și Idleb’, la care au luat parte, pentru prima dată, avioane decolate de pe portavionul ‘Amiral Kuznețov’.

Portavionul ‘Amiral Kuznețov’, singurul de care dispune armata rusă, a sosit săptămâna trecută în largul coastelor siriene pentru a consolida dispozitivul militar rus. Portavionul, a cărui bază se află la Severomorsk, în Marea Barents, are la bord avioane de vânătoare SU-33, MiG-29KR și MiG29-KUBR, precum și elicoptere Ka-52K.