Experți electorali din străinătate pentru alegerile parlamentare au urmat un program de instruire

Membrii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare propuși de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru a face parte din Corpul experților electorali din străinătate pentru alegerile parlamentare au urmat un program de instruire, prin videoconferință, potrivit unui comunicat al MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), au derulat, în perioada 16 — 17 noiembrie, un program de instruire, prin videoconferință, a membrilor misiunilor diplomatice și oficiilor consulare propuși de către MAE pentru a face parte din Corpul experților electorali din străinătate pentru scrutinul parlamentar din 11 decembrie”, relevă sursa citată.

Conform MAE, programul de instruire a cuprins teme precum activitatea operatorului de calculator din secțiile de votare din străinătate care va gestiona Sistemul de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Multiplu (SIMPV), actele în baza cărora cetățenii români își pot exercita dreptul de vot la o secție de votare din străinătate, comunicarea cu Biroul electoral de circumscripție nr. 43 (străinătate), precum și alte aspecte ce țin de organizarea în condiții optime a procesului electoral din acest an.

Complementar, delegați ai MAE, AEP și STS vor organiza sesiuni tehnice de instruire în Spania, Austria, Italia, Marea Britanie, Belgia, Germania, Franța și Republica Moldova, state unde la scrutinele precedente s-a înregistrat un flux ridicat de votanți.