BVB pregătește lansarea unui portal destinat investitorilor, cu informații din patru surse referitoare la o companie

Bursa de Valori București (BVB) pregătește lansarea unui portal destinat investitorilor care va cuprinde, la un loc, toate informațiile referitoare la o companie de care are nevoie un investitor, respectiv informările obligatorii, alte date de la companie, știri de presă referitoare la compania respectivă și un modul destinat rapoartelor analiștilor, a declarat marți Daniela Șerban, director în cadrul BVB, responsabil pentru relația cu investitori și PR.

„Este vorba de un nou portal, intitulat InvestingRomania.com, pe care suntem foarte aproape să îl definitivăm. Ne-am gândit că un astfel de portal este important pentru că investitorii vor să se conecteze mai rapid cu companiile listate, să monitorizeze portofoliul și să aibă un set de informații cât mai complet atunci când investesc. Noi vrem să punem într-un singur loc, pe acest portal, patru surse de informare despre companiile listate: raportările obligatorii, care deja vin la BVB, informări de la companiile listate, știrile din presă, dar și rapoartele analiștilor”, a explicat reprezentanta BVB.

Potrivit acesteia, noutatea pe care o aduce acest portal constă în faptul că va conține mai multe informații referitoare la activitatea companiei, prezentări, lansări de produse etc. O altă noutate se referă la rapoartele analiștilor.

„Un element foarte important în care noi credem este modulul analiștilor, pentru că vrem să vedem mai multe opinii ale acestora despre companiile listate, analize, dar și estimările lor privind rezultatele financiare. Pe piețele dezvoltate, atunci când o companie anunță rezultatele trimestriale, toată lumea le raportează la așteptările analiștilor. În România, astfel de situații se întâlnesc doar în cazul companiilor mari. Ne propunem să extindem această practică și în țara noastră”, a mai subliniat Daniela Șerban.

Pentru a fi inclusă în acest portal, o companie trebuie să aibă acoperirea a doi analiști, să utilizeze sistemul de raportare IRIS, să raporteze în limba engleză și să aibă o bună guvernanță corporativă. În prima fază, portalul va conține informații referitoare la 15 companii, dar numărul acestora va fi extins pe măsură ce și alte companii vor întruni condițiile necesare.