Igor Dodon urmează să meargă la Moscova, în vizită oficială, la finalul lunii noiembrie

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, urmează să întreprindă o vizită oficială la Moscova, la finalul lunii noiembrie, după o întâlnire a comisiei interguvernamentale ruso-moldovene de comerţ şi economie, a declarat Grigory Karasin, adjunctul ministrului rus de Externe, potrivit TASS.„O comisie interguvernamentală (ruso-moldoveană) este programată să se întrunească la finalul lunii noiembrie (înainte vizitei lui Dodon) pentru a discuta chestiuni concrete privind cooperarea comercială şi economică între cele două ţări”, a declarat Karasin.

„Comisia interguvernamentală va face mai concret şi semnificativ primul contact între preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon” a precizat adjunctul ministrului.

Anterior, Dodon a confirmat că intenţionează să facă la Moscova prima sa vizită după alegerea în funcţia de preşedinte.

 În timpul campaniei prezidenţiale, Dodon a militat pentru intensificarea relaţiilor cu Rusia şi a promis că se va concentra pe soluţionarea conflictului din Transnistria. Liderii din Rusia, Turcia, Ucraina şi mai multe state UE l-au felicitat pe Dodon pentru victoria în alegeri. Washingtonul a anunţat că doreşte să lucreze cu noul preşedinte ales.