Greva piloților de la Lufthansa se va prelungi până sâmbătă

Sindicatul piloților Vereinigung Cockpit (VC) a anunțat că greva de la Lufthansa va fi prelungită cu încă 24 de ore, urmând ca sâmbătă să fie afectate toate zborurile pe distanțe lungi cu plecare din Germania, transmite DPA.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, a anulat vineri 830 de zboruri pe distanțe scurte și medii, în cea de a treia zi de grevă a piloților, care vor să crească astfel presiunile asupra echipei manageriale în cursul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014.

Majoritatea zborurilor pe distanțe lungi nu va fi afectată vineri și nici cursele aeriene operate de subsidiarele Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS și Brussels Airlines. Cu anulările de vineri, numărul total al zborurilor contramandate săptămâna aceasta de compania germană va ajunge la 2.618, fiind afectați 315.000 de pasageri, a anunțat Lufthansa.

Sindicatul Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o înghețare a salariului.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord în dorința de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.