Alina Gorghiu:Este un lucru firesc că preşedintele Iohannis nu i-a invitat pe politicienii cu probleme penale la recepţia de la Cotroceni

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a apreciat vineri, la Timişoara, că gestul şefului statului, Klaus Iohannis, de a nu-i invita la recepţia de Ziua României de la Palatul Cotroceni pe politicienii probleme penale este ”un lucru firesc”, afirmând că preşedintele a susţinut reforma clasei politice de la instalarea la Cotroceni.

”Este o alegere foarte sănătoasă, nu puteam să mă aştept la altceva. Este un lucru firesc de la un preşedinte care de la momentul instalării la Palatul Cotroceni a spus un singur lucru, respectiv, că este nevoie de reformă în clasa politică, că este nevoie de partide care să împrospăteze ca resursa umană şi ca mod de gândire, că este nevoie de o nouă paradigmă în societatea românească”, a declarat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Liderul PNL şi-a exprimat regretul că din cauza actualei clase politice nivelul de credibilitate al Parlamentului este de 14%, iar proiectul anunţat public de PNL, săptămâna trecută, cu privire la reforma parlamentară ”este unul care ar putea să ducă la recredibilizarea Parlamentului”.

”Din păcate, se vorbeşte insuficient despre el (despre proiect, n.r.) noi vorbim despre cancanuri politice, ne insultăm politic, dar nu vorbim despre obiectivul acestei campanii electorale, pentru că în esenţă obiectivul nu este să pui un premier, nu este un guvern, ci obiectivul unor alegeri generale este legat de Parlament şi de o clasă politică nouă şi de reforma Parlamentului”, a afirmat Alina Gorghiu.

Ea a menţionat câteva aspecte pe care PNL le-a anunţat şi care, prin modificarea regulamentelor, doreşte să se impună încă din prima sesiune parlamentară.

”Odată cu programul de lucru, despre care acum ştiţi că nu prea există, o zi la Parlament şi restul, fiecare pe unde poate, nu există dezbatere realmente, indemnizaţia parlamentară care trebuie să se dea ca la Parlamentul European, exclusiv pe orele prestate, partea de prezenţă, care se va face doar fizic, nu prin cartele care-cum aruncate. Un alt punct este subiectul legat de imunităţi, care în prima secundă va trebui să fie reglementat mult mai bine. Acum procedura durează. Pot să vă spun de acum că luni nu va fi cvorum în Parlament, pentru că PSD, care are majoritatea parlamentară şi care trebuie să asigure cvorumul pentru şedinţa legată de cazul Bejinariu, nu se va mobiliza, nu va face cvorum şi nu vom avea un răspuns pentru solicitarea de la DNA”, a detaliat Gorghiu.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat joi că de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Naţionale parada militară la Arcul de Triumf şi o recepţie la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale. AGERPRES/(A – autor: Otilia Halunga, editor: Mihai Simionescu)

 www.agerpres.ro