Autoritățile și asociațiile obștești au lansat o campanie împotriva violenței de gen

Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) au lansat astăzi Campania internațională „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” cu sloganul „Sparge cercul violentei! Fă un pas spre schimbare!”, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MMPSF, pe parcursul campaniei vor fi organizate peste 80 de evenimente în toată țara, inclusiv discuții în școli, ateliere de lucru cu poliția, expoziții de pictură, discuții în comunitățile locale ș.a.

Lilia Pascal, șefă de direcție la MMPSF, a declarat în cadrul evenimentului că „ministerul a îmbunătățit mecanismul de protecție a victimelor violenței în familie și a lărgit spectrul de drepturi ale acestora, prin aprobarea proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative din domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie”, se precizează într-un comunicat al instituției.

La rîndul său, reprezentanta de țară UN Women Moldova – Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor, Ulziisuren Jamsran, a menționat că „doar femeile care au trecut prin violență și au depășit-o știu cum aceasta poate fi eliminată, iar Organizația Națiunilor Unite în Moldova va susține Guvernul și societatea civilă să combată violența domestică”.

Campania „16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen” a fost lansată în anul 1991, iar pentru prima dată în cele 14 ediții, deschiderea campaniei a avut loc în mediul rural, în satul Boșcana din raionul Criuleni. Aceasta va dura pînă pe 10 decembrie, de Ziua internațională a drepturilor omului.