„Expertiza Tehnică în Asigurări. Frauda în Asigurări” – curs de perfecționare a experților tehnici

Corpul Experților Tehnici din România, filiala Cet-R Iași prin Institutul Național al Cet-R, în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, organizează sâmbătă, 26 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00, Cursul de perfecționare a experților tehnici cu tema: „Expertiza Tehnică în Asigurări. Frauda în Asigurări”.

 

Cursul se adresează experților tehnici in specializările: autovehicule rutiere, construcții, evaluatorilor. Cursul va fi susținut de persoane cu pregătire in domeniu, cadre didactice universitare.

 

Cursul va avea loc la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, (bd. Prof. dr. doc. Dimitrie Mangeron, nr 65).

 

În a doua parte a cursului va avea loc o sesiune de studii de caz prezentată de prof. univ. dr. ing. Gaiginschi Radu, urmată de intrebări si răspunsuri.

 

Formularul online de inscriere la simpozion este disponibil la adresa

http://bit.do/cetr-26-nov-2016-curs

 

Evenimentul reunește experți tehnici judiciari, membri ai Corpului Experților Tehnici din România, specialiști, avocați, judecători, procurori,  corpul academic al Facultății de Construcții si Instalații din Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

 

Evenimentul este organizat de:

Asociaţia „Corpul Experţilor Tehnici din România”, reprezentată prin prof. univ. dr. ing. Grămescu Ana Maria, în calitate de Președinte, în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”  din Iași, Facultatea de Hidrotehnică,  Geodezie și Ingineria Mediului, reprezentată de prof. univ. dr ing. Stătescu Florian, decan.

 

Evenimentul reuneşte experţii tehnici judiciari și extrajudiciari din zona de nord -est, dar şi specialişti din diverse domenii tehnice care desfăşoară activități pentru lămurirea unor împrejurări de fapt necesare soluţionării cauzelor de natură penală, civilă, pentru elucidarea problemelor tehnice solicitate de unele entităţi sau de publicul interesat, precum si mediul academic.

 

Acest eveniment se înscrie pe linia acțiunilor desfășurate de asociația profesională Corpul Experților Tehnici din România în parteneriat cu mediul academic ieșean având următoarel eobiective:

 

·         îmbunatățirea standardelor de calitate a expertizelor tehnice judiciare şi extrajudiciare;

 

·         îmbinarea armonioasă a misiunii principale de asigurare a nivelului calitativ al expertizelor tehnice cu cea de dezvoltare, investigare şi cercetare ştiinţifică în scopul asigurării eficienţei solicitate de societatea civilă;

 

·         consolidarea actului de educație informală si nonformală ;

 

·         dezvoltarea de noi direcții de cercetare, programe profesionale;

 

·         aplicarea prevederilor legale cu maximă celeritate, a cunoașterii cadrului legislativ european cât și a promovării unor propuneri de armonizare a legislației actuale din România care reglementează activitatea de expertiză tehnică judiciară și extrajudiciară cu legislația europeană specifică.

 

·         asigurarea unei viziuni și proiectele viitoare care să aibă în vedere schimbările previzibile determinate de dezvoltarea economică a ţării şi de tendinţele evoluţiei activităţii judiciare româneşti. Noua strategie de dezvoltare a asociatiei vizează evoluţia viitoare a acesteia într-un climat de concurenţă, alinierea activităţii de expertiză tehnica la standardele europene de calitate.

 

·         creşterea prestigiului activităţii de expertiză tehnică, implicând totodată preocuparea constantă ca asociația să se afirme ca o structura de înaltă performanţă, cu recunoaştere naţională şi internaţională.