Accident Italia – Opt români răniți; MAE: Consulatul de la Trieste, pregătit să acorde asistență consulară

Opt români au fost răniți într-un accident rutier în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona localității Porpetto, Italia, în care a fost implicat un autocar cu 37 de cetățeni români la bord, a anunțat, pentru AGERPRES, Ministerul Afacerilor Externe, Consulatul General al României la Trieste fiind pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitări.

„Oficiul consular a efectuat, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține mai multe informații cu privire la starea cetățenilor români implicați în accident. Conform primelor informații obținute de oficiul consular, 8 pasageri au fost răniți și au fost transportați la trei unități medicale din zonă, unde se află în afara oricărui pericol. Ceilalți pasageri au fost adăpostiți în siguranță la o benzinărie din apropiere”, a precizat Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare din MAE.

Ancheta autorităților italiene este în desfășurare.

Sursa citată adaugă că o echipă consulară condusă de consulul general s-a deplasat la locul accidentului pentru a sprijini grupul de cetățeni români și a le acorda asistență consulară.