Piloţii de la Lufthansa ameninţă cu o nouă grevă, în timp ce disputele salariale continuă

Piloţii de la Lufthansa au avertizat că vor intra în grevă din nou, marţi şi miercuri, după ce negocierile pe tema salariilor din weekend au eşuat, potrivit BBC.

Sindicatul piloţilor, Vereinigung Cockpit, a susţinut că iniţiativa lor ar urma să afecteze, marţi, zborurile pe distanţe scurte, în timp ce miercuri vor fi afectate şi cursele pe distanţe lungi.

Este a 15-a grevă din aprilie, cu 2.800 de zboruri anulate săptămâna trecută din cauza grevei de patru zile a piloţilor.

Reprezentanţii Lufthansa sperau ca sindicatul să îşi schimbe poziţia, potrivit purtătoarei de cuvânt, Bettina Volkens.

„Din nefericire, discuţiile purtate la nivel înalt, care au avut loc azi, au eşuat să ajungă la o înţelegere asupra salariului din contract”, a spus Joerg Handwerg, membru al sindicatului Vereinigung Cockpit.

Sindicatul cere încă din 2012 o creştere a salariilor de 3,7% pentru 5.400 de piloţi. Vineri, Lufthansa a oferit o creştere a salariilor de 2,4% în 2016, cu o creştere adiţională de 2% în 2017. Anterior, compania a propus o creştere a salariilor de 2,5%, dar reprezentanţii sindicatului au respins oferta.

Peste 350.000 de pasageri au fost afectaţi de greva de săptămâna trecută. Reprezentanţii companiei aeriene au estimat că acţiunea piloţilor costă compania aproape zece milioane de euro pe zi.

Carsten Spohr, directorul executiv de la Lufthansa, a spus că viitorul companiei ar fi ameninţat dacă s-ar îndeplini cererile piloţilor, urmând ca unele rute să devină neprofitabile.