Băsescu despre Gorghiu: O apreciez mai mult, arată că locul electoratului PDL este la PMP

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat că o apreciază mai mult pe Alina Gorghiu, după afirmația acesteia potrivit căreia USL a fost o construcție pentru a lupta împotriva fostului șef al statului, întrucât, astfel, președintele PNL recunoaște, între altele, că „locul electoratului PDL este la PMP”.

„Așa este. Uite, deși nu o apreciam, este un lucru extraordinar când un politician la vârful unui partid, indiferent cum îl cheamă, recunoaște că au nenorocit o țară pentru că voiau să lupte împotriva lui Băsescu. După declarația asta cred că o să o apreciez mai mult pe Alina Gorghiu”, a declarat Traian Băsescu luni seară, la B1Tv, întrebat despre o afirmația președintelui PNL, potrivit căreia USL a fost „o greșeală, o construcție pentru a lupta împotriva lui Traian Băsescu”.

Președintele PMP a adăugat că prin declarația lui Gorghiu iese la iveală „o realitate”.

„N-a contat decât un singur lucru, să încerce să mă izoleze, să mă îndepărteze din funcție pentru că-i deranja începutul de funcționare a justiției care s-a făcut în timpul meu. Atenție, nu o să spun niciodată că justiția în timpul meu a funcționat perfect, cu erori, cu…dar a început să se miște”, a spus Băsescu.

El a declarat că, prin declarația făcută, Gorghiu a arătat și faptul că „locul electoratului PDL este la PMP”.

„Eu îi mulțumesc mult pentru că asta va arăta electoratului PDL că locul lui e la PMP, nu acolo. Deci, îi mulțumesc, a fost foarte corectă. Eu sper ca această declarație trezește nu pe politicienii PDL, de care m-am despărțit brutal, pentru că au furat o Convenție unii din ei, dar electoratul PDL să înțeleagă că locul lor nu este să susțină acest PNL în care PDL-ul a dispărut. Locul lor e la PMP”, a spus Băsescu.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că USL a fost o greșeală și a exclus alianțe cu PSD și PMP după alegeri.

„Categoric, ideea de USL a fost o greșeală, nu poți să te aliezi cu PSD-ul și să crezi că vei rămâne neviciat, nevătămat și neatins de tarele PSD, dar este istorie”,a spus Alina Gorghiu, la Antena 3.

Întrebată dacă experimentul USL s-ar putea repeta, Alina Gorghiu a precizat că s-ar uita „foarte tare ca PNL să rămână PNL, să nu fie o roată la căruța PSD, partid care a vrut toată puterea și a scos PNL de la guvernare”.

„Știți pentru ce a fost făcut USL? Împotriva domnului Băsescu și a regimului Băsescu. Știți cine a fost primul din USL care a semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu: Victor Ponta. Știți ce se întâmplă astăzi între Victor Ponta, Liviu Dragnea și Traian Băsescu: același lucru, o frăție puternică. Alegerile locale ne-au arătat exact acest lucru în toată țara. Întrebați-o pe Firea cu cine are majoritate în CGMB. De la București și până în Timiș se întâmplă ca PMP să aibă majorități cu PSD”, a completat liderul PNL.

Gorghiu a respins ideea unei alianțe după alegeri cu partidul condus de Traian Băsescu. „PMP nu cu noi are vreo legătură”, a spus președintele PNL.

Ea a mai spus că vede PMP alături de PSD, pentru că „îi leagă discursul, sunt legați de personajele care gravitează în acest cerc, deși dau impresia că sunt certați”.