Daniel Constantin (ALDE): O lege privind investiţii în infrastructura principală de irigaţii nu a fost aplicată

O lege din 2015 privind reabilitarea sistemului de irigaţii şi care prevedea ca în anul 2016 să fie investiţi 145 de milioane de euro în infrastructura principală de irigaţii nu a fost aplicată, a declarat marţi, la Slatina, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, potrivit unui comunicat al acestei formaţiuni politice.

Constantin a afirmat că „mai ales în agricultură” se simte lipsa unor investiţii care ar fi putut să ajute agricultorii să depăşească mai uşor perioadele de secetă, iar Parlamentul a votat la finalul anului 2015 o lege privind infrastructura de irigaţii.

‘În anul 2016 nu s-a făcut nimic pentru ca agricultorii să fie ajutaţi. Dincolo de faptul că subvenţiile s-au plătit foarte târziu, nu s-au realizat acele investiţii absolut necesare (…). Împreună cu colegii de la nivelul Parlamentului, la sfârşitul anului 2015 am aprobat o lege pentru reabilitarea sistemului de irigaţii care cred că ar fi ajutat foarte mult astfel încât pe eventuale perioade de secetă, de calamităţi, să nu aducă pierderi mari pentru agricultori. O lege care prevedea ca în anul 2016 să avem investiţii de 145 milioane de euro în infrastructura principală de irigaţii nu a fost aplicată”, a declarat Daniel Constantin.

Copreşedintele ALDE a adăugat că această formaţiune politică pune pe primul plan investiţiile.

„Nu ştiu dacă aţi observat, ALDE pe unde merge prin ţară pune pe primul plan – nu aşa cum fac alte partide care îşi spun de dreapta, dar vin cu măsuri mai mult de stânga- nu punem pe primul plan neapărat salariile şi pensiile, fără să prezentăm o bază pentru ca acestea să fie sustenabile, ci punem pe primul plan investiţiile. Investiţii care nu s-au făcut în niciun domeniu, dar aici, în Olt, probabil că lipsa lor se simte, mai ales în zona de agricultură’, a adăugat Constantin.

Copreşedinţii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin s-au aflat marţi în judeţul Olt pentru susţinerea candidaţilor la alegerile parlamentare. Liderii ALDE au vizitat o fabrică din Slatina, s-au întâlnit cu simpatizanţii şi membrii ALDE din oraşul Balş.

Pe primul loc pe lista ALDE Olt pentru Camera deputaţilor candidează senatorul Mihai Niţă (preşedinte ALDE Olt), pe locul al doilea pe aceeaşi listă candidează Ioan Ciugulea (preşedinte executiv ALDE Olt), iar pe prima poziţie pe lista pentru Senat candidează senatorul ALDE Teiu Păunescu.

www.agerpres.ro