MAI: Peste 23.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, mobilizați zilnic pentru minivacanța de Ziua Națională

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a dispus ca, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, la nivel național, să fie mobilizați zilnic peste 23.000 de angajați ai MAI, pentru menținerea unui grad ridicat de siguranță pentru cetățeni, informează un comunicat de presă al ministerului.

Potrivit MAI, peste 7.200 de jandarmi vor fi la datorie pentru menținerea ordinii și siguranței publice la manifestările organizate în următoarele zile, iar aproximativ 8.400 de polițiști vor acționa în fiecare zi pentru prevenirea și descurajarea faptelor ilegale, dar și pentru asigurarea fluenței traficului rutier atât în localități, cât și pe drumurile care converg către zone turistice, inclusiv către stațiunile montane de pe Valea Prahovei.

Totodată, 5.000 de pompieri vor acorda o atenție sporită zonelor de desfășurare a activităților organizate în spațiul public unde se preconizează prezența unui număr mare de persoane, se precizează în comunicat.

Efectivele IGSU vor fi pregătite să intervină rapid și în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de condițiile meteorologice.

De asemenea, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și mulți români care lucrează în străinătate se întorc în țară, MAI a mobilizat 2.850 de polițiști de frontieră care să fie prezenți în cele 64 de puncte de trecere a frontierei de stat, pentru efectuarea unui control operativ al documentelor și asigurarea fluenței tranzitului de persoane și autovehicule.

MAI recomandă celor care pornesc la drum să se informeze cu privire la condițiile meteorologice pentru a evita blocajele în trafic sau accidentele rutiere.

Poliția Română va transmite periodic informări conducătorilor auto prin intermediul Centrului Infotrafic.

MAI anunță că Inspectoratul General de Aviație poate interveni în acest zile cu cinci aeronave SMURD pentru transportul persoanelor cu urgențe medicale. Totodată, patru elicoptere sunt pregătite să ofere sprijin aerian celorlalte structurile operative ale MAI, inclusiv pentru misiunile de monitorizare și fluidizare a traficului rutier.

O atenție deosebită va fi acordată manifestărilor prilejuite de Ziua Națională, când vor fi organizate 257 de evenimente publice în 204 localități din țară, la care este preconizată participarea a aproximativ 255.000 de persoane.