Prună: Publicarea unor date în mod transparent – standardul guvernării Cioloș

Ministrul Justiției, Raluca Prună, consideră că publicarea în mod transparent a unor date este „standardul guvernării Cioloș”, aceasta arătând că „pariază” pe faptul că viitoarele guverne vor fi măsurate după acest standard.

„Publicarea unor date deschise, în mod transparent, este standardul guvernării Cioloș. Pariul meu este că guvernele care vor urma vor fi măsurate după un astfel de standard cu care noi v-am obișnuit”, a scris, marți, Raluca Prună, pe pagina sa de Facebook, în contextul anunțului privind lansarea versiunii BETA a site-ului ANABI.

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a lansat platforma on-line pe care vor fi publicate sumele indisponibilizate și valoarea confiscărilor făcute de către autorități. Până la acest moment, pe site vizitatorii pot găsi date despre starea bunurilor imobile confiscate, dar și valoarea sumelor de bani obținute în urma valorificării acestor bunuri rezultate din procedurile penale, care până la 31 octombrie erau în valoare de 20.536.268 lei.