Un centru de informare ONU a fost deschis la Biblioteca Naţională

Organizația Națiunilor Unite a inaugurat astăzi la Biblioteca Națională a R. Moldova (BNRM) un Centru de Informare și Documentare, relatează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al ONU,  evenimentul a avut loc în cadrul Forumului Managerilor din Sistemul Național de Biblioteci, cu genericul “Implicarea Bibliotecilor în promovarea și realizarea Obiectivelor Globale 2030”.

În alocuţiunea sa, coordonatoarea  ONU şi reprezentanta PNUD în ţara noastră,  Dafina Gercheva a menţionat că bibliotecile dețin un rol cheie în comunicarea despre Agenda 2030 de Dezvoltare Durabilă.  În context, ea și-a exprimat speranța că acest centru de informare va antrena în special tinerii în dezbateri despre soluțiile la provocările cu care se confruntă Republica Moldova.

„Prin asigurarea accesului public la informații și cunoaștere, bibliotecile se pot implica în realizarea tuturor Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”,  a subliniat, la rîndul său, directorul general al BNRM, Elena Pintilei.

Centrul de Informare și Documentare ONU este deschis studenților, profesorilor și cercetătorilor care sînt interesați de eforturile ONU pentru a promova democrația, diversitatea, dezvoltarea durabilă și un mediu sănătos pentru fiecare. De asemenea, Centrul va găzdui evenimente de dezbateri, prelegeri publice, organizate în comun de BNRM și ONU.

ONU Moldova mai susține alte trei Centre Informaționale – la Bălți în cadrul Universității „Alecu Russo”, la Comrat în cadrul Bibliotecii Publice Regionale și la Chișinău în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova.