Vladimir Putin a dispus să se trimită urgent spitale de campanie la Alep

Președintele rus Vladimir Putin a dispus marți să fie trimise urgent spitale de campanie la Alep și în împrejurimile acestui oraș din nordul Siriei, unde zeci de mii de civili au fost eliberați în ultimele zile de trupele guvernamentale care continuă ofensiva împotriva rebelilor, transmite agenția EFE.

„Președintele a dispus desfășurarea rapidă a spitalelor și acordarea de asistență medicală tuturor locuitorilor din Alep”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Spitalul mobil pe care-l va trimite Ministerul rus al Apărării are o capacitate pentru circa o sută de pacienți și poate trata zilnic până la 420 de persoane. Și Ministerul rus al Situațiilor de Urgență va trimite în zona orașului Alep un spital de campanie cu 50 de paturi și cu o capacitate de a asigura asistență medicală pentru aproximativ 200 de persoane pe zi.

La rândul ei, armata rusă a anunțat că trupele siriene „au eliberat total de teroriști o parte a orașului unde trăiesc circa 90.000 de locuitori ai Alepului”.

Trupele ruse au amenajat și 150 de bucătării de campanie pentru a oferi hrană civililor care au reușit să scape din Alep după mai multe luni de asediu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, trupele siriene au eliberat aproape jumătate din teritoriul ocupat de jihadiști în cartierele din estul orașului Alep.

Aviația rusă a suspendat pe 18 octombrie bombardamentele asupra acestei localități, dar toate pauzele umanitare convenite cu Damascul pentru evacuarea populației civile au fost sabotate de atacurile jihadiștilor.