Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, participa la Congresul Extraordinar in care se alege presedintele formatiunii, la Centrul Expozitional Romexpo din Bucuresti, sambata, 20 februarie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Liviu Dragnea: PSD nu organizează nicio formă de protest sau manifestare negativă pe 1 Decembrie

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a precizat miercuri, într-un comunicat remis presei, că PSD nu va organiza nicio formă de protest sau manifestare negativă pe 1 Decembrie.

„În legătură cu informațiile apărute în presă, potrivit cărora PSD intenționează să organizeze mâine, la defilarea de Ziua Națională, un miting de protest, ca urmare a neinvitării unor lideri PSD și ALDE la evenimentele de 1 Decembrie, precizez că: Partidul Social Democrat nu organizează nicio formă de protest sau manifestare negativă”, se arată în comunicat.

Dragnea afirmă că a primit informații că „se încearcă atribuirea PSD a unor altercații prin infiltrarea”, în zona unde se vor afla liderii PSD, printre oameni, a unor „provocatori profesioniști”, cu scopul de a „culpabiliza” PSD și de a crea „emoție favorabilă” celorlalte forțe politice.

„Atrag atenția instituțiilor statului care veghează, potrivit legii, la buna desfășurare a evenimentelor cu public numeros — Poliția, Jandarmeria, SPP, Brigada Antitero, să acționeze profesionist și în interesul cetățenilor. În caz contrar, vor fi singurii responsabili pentru posibila degenerare a paradei militare sau permiterea derulării unor incidente reprobabile. Îi asigur pe toți românii că PSD este un partid care respectă istoria poporului nostru, valorile tradiționale și care dorește ca 1 Decembrie să fie o zi a bucuriei de a fi român și a speranței că țara pe care o lăsăm copiilor noștri va fi una mai bună, liberă și prosperă”, subliniază Liviu Dragnea în comunicat.