Tăriceanu: Trebuie să stabilizăm personalul medical în țară printr-o salarizare mai mare decât cea din prezent

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Rovinari, că problema serviciilor de sănătate din România este una extrem de serioasă, punctând că trebuie rezolvată stabilizarea personalului medical în țară acordarea de salarii mai mari în sistemul sanitar.

Tăriceanu a efectuat o vizită la Spitalul Orășenesc „Sfântul Ștefan” Rovinari, al cărui ambulatoriu a fost modernizat prin fonduri europene.

„Am înțeles că dotarea și realizarea modernizării a fost făcută cu fonduri europene, e un bun exemplu de mod în care se pot utiliza eficient banii europeni pentru ridicarea nivelului serviciilor de sănătate. Cred că la noi problema serviciilor de sănătate este una extrem de serioasă, dar avem dovada că acolo unde autoritățile locale într-adevăr doresc să lucreze spre binele cetățenilor și al comunității, iată ce se poate face. Este o unitate spitalicească care este la un nivel foarte bun, dotată cum trebuie, dar sigur că noi trebuie să înțelegem că nu aceasta este singura problemă care trebuie rezolvată. Ceea ce cred că trebuie rezolvat este să reușim să stabilizăm personalul medical în țară printr-o salarizare care să fie mai mare decât cea din prezent, pentru că altfel nu vom face decât să ne plângem și peste un an, și peste doi, și peste trei, că mulți dintre medici și cadrele medicale emigrează și nu avem cu cine să asigurăm sănătatea populației”, a declarat copreședintele ALDE.