Gorghiu: Echipa liberală apreciază faptul că Dacian Cioloş este ferm hotărât să facă echipă cu PNL

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat pentru AGERPRES că apreciază împreună cu echipa liberală faptul că Dacian Cioloş este ferm hotărât să facă echipă cu PNL, mesaj pe care premierul l-a transmis vineri.

„Apreciez, eu şi întreagă echipă liberală, faptul că Dacian Cioloş este ferm hotărât să facă echipă cu PNL şi că o spune atât de apăsat! Nu este o noutate că PNL îl susţine pe Dacian Cioloş pentru premier după 11 decembrie. De altfel, premierul este consecvent cu poziţiile pe care le-a exprimat şi până acum”, a afirmat Gorghiu.

Ea a făcut referire şi la faptul că, în mesajul transmis vineri, Dacian Cioloş a vorbit despre reformele din PNL.

„PNL, cu toate greşelile făcute, este un partid care se primeneşte, care poate asigura, după alegerile din 11 decembrie, o guvernare care să continue lucrurile bune începute de Cioloş, care să facă reformele necesare, să dezvolte România şi să administreze ţara cu bună credinţă. Eforturile de schimbare pe care le-am făcut pentru a răspunde la agenda societăţii sunt vizibile şi sunt apreciate inclusiv de premier”, a mai afirmat Gorghiu.

Liderul liberalilor adaugă faptul că parteneriatul cu Cioloş este important pentru electoratul de dreapta şi toţi cei care s-au săturat de demagogie.

„Pentru noi este extrem de important parteneriatul cu Dacian Cioloş pentru o guvernare aşa cum merită România. Mai mult decât atât, însă, acest parteneriat este important pentru electoratul de dreapta şi toţi cei care s-au săturat de propagandă, de demagogie, de iluzii deşarte vândute la kilogram. Românii care vor că ţara să meargă înainte după alegeri aşteptau acest mesaj ferm, care să le întărească încrederea că vom avea o guvernare competentă şi onestă, un guvern construit în jurul PNL, cu Dacian Cioloş prim-ministru”, a arătat Alina Gorghiu pentru AGERPRES.

PNL are o ofertă cât se poate de clară şi este o ofertă care răspunde aşteptărilor societăţii, subliniază preşedintele liberalilor.

„Oferta PSD reprezintă tot ceea ce românii doresc să lase în urmă: persoane controversate şi pătate în conducerea ţării, capturarea statului de către un partid care nu urmăreşte decât propriile interese. Alegerea este simplă”, a susţinut Alina Gorghiu.

Vineri, premierul Dacian Cioloş a anunţat că este pregătit să construiască împreună cu PNL şi USR o guvernare responsabilă pentru următorii patru ani, subliniind că viitorul guvern va avea nevoie însă de susţinerea unei majorităţi politice solide, formată din oameni integri, dedicaţi interesului ţării, în jurul aceloraşi principii de guvernare.

„Am văzut că unii se grăbesc să spună că aş fi nehotărât, că nu îmi asum lupta electorală. Dimpotrivă, sunt foarte hotărât. Sunt hotărât să rămân consecvent credinţei pe care o am în viitorul acestei ţări, în schimbarea de care ea are nevoie. Sunt hotărât să nu fac compromisuri de dragul vreunei funcţii sau doar pentru că ‘aşa se face’ în politică. Sunt hotărât să-mi ţin cuvântul dat şi să-mi asum cu bună-credinţă partea de responsabilitate care îmi revine. Democraţie înseamnă că guvernarea revine celor pe care-i alegem în Parlament şi care reuşesc să formeze o majoritate. PNL şi USR mi-au propus să mă susţină pentru a continua să conduc Guvernul dacă, împreună, vor susţine o majoritate parlamentară. Votul dumneavoastră din 11 decembrie va spune asta. Dacă răspunsul este pozitiv, sunt pregătit şi hotărât în decizia ca împreună cu aceste partide şi cu toţi cei care vor ca România să meargă înainte să construiesc o guvernare responsabilă, deschisă şi onestă pentru următorii 4 ani”, a scris premierul pe Facebook.  www.agerpres.ro