Korodi Attila (UDMR): Pentru noi, o reprezentare solidă a comunităţii maghiare este necesară
Deputatul UDMR Korodi Attila a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că miza alegerilor din 11 decembrie pentru comunitatea maghiară înseamnă reprezentarea în Parlamentul României, care acordă şansa unui dialog solid şi constructiv dintre majoritate şi minoritate.
„Miza alegerilor este de a fi parte în forul cel mai important din România, unde se iau decizii, care reprezintă democraţia din România. Pentru noi, o reprezentare solidă a comunităţii maghiare este necesară pentru că, dacă slăbim reprezentarea politică în Parlament României înseamnă că slăbim şi şansa ca dialogul între majoritate şi minoritate să fie şi în viitor solid şi constructiv şi să meargă într-un sens pozitiv, nu să se micşoreze spectrul instrumentelor proactive pentru minorităţile etnice, ci să se lărgească”, a precizat Korodi, care candidează pentru un nou mandat în Parlamentul României.
Deputatul a afirmat că în această campanie s-a întâlnit cu cel puţin 3.000 de cetăţeni din zona Ciuc, a vizitat 22 de localităţi, a avut întâlniri cu grupuri profesionale , iar discuţiile s-au referit la perioada legislativă viitoare care, în opinia lui Korodi, este una foarte complexă din punctul de vedere al reprezentării comunităţii maghiare.
El a susţinut că, pe lângă problemele curente ale oamenilor, legate de dezvoltarea regiunii, s-a conturat şi un interes legat de sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, respectiv de doleanţe privind respectarea unor puncte din Rezoluţia Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, din 1918.
„Pe lângă tot ce înseamnă doleanţele lor pe dezvoltarea regiunii, pe dezvoltare economică, a învăţământului, a sănătăţii, a infrastructurii, s-a conturat foarte bine şi o anumită atenţie sporită la perioada care este reprezentată de anul 2018, de sărbătoarea Centenarului. Pentru noi înseamnă un moment în care trebuie să spunem foarte deschis, foarte sincer, foarte onest, comunităţii româneşti, României, că tot ce s-a stabilit acum 98 ani, la Alba Iulia, prin declaraţia de acolo, nu sunt în totalitate transpuse în România. Şi tot ce înseamnă reprezentarea intereselor comunităţii maghiare în sensul bun şi pozitiv al cuvântului trebuie să se întâmple şi trebuie să spunem răspicat: 100 de ani în România înseamnă foarte multe de făcut”, a conchis Korodi Attila. www.agerpres.ro