Breaking News

Consiliul Baroului Dolj a decis să îi suspende Alinei Bica dreptul de a mai exercita profesia de avocat

Consiliul Baroului Dolj a decis, în ședința de joi, să îi suspende Alinei Bica, fost șef al DIICOT, dreptul de a exercita profesia de avocat în conformitate cu articolul 50 din Statutul profesiei de avocat.

Articolul prevede că dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat dacă împotriva avocatului s-a pus în mișcare acțiunea penală sau s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive.

Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Săuleanu, a declarat, vineri, că în cadrul ședinței de joi Consiliul a apreciat că sunt îndeplinite condițiile art. 50 din Statutul profesiei de avocat și în consecință a dispus suspendarea.

„Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului din 8 decembrie a fost și cel referitor la suspendarea dreptului doamnei Bica Alina de a mai exercita profesia de avocat. S-a apreciat că sunt îndeplinite condițiile art. 50 din Statut și, în consecință, prin vot, s-a dispus suspendarea”, a precizat decanul Baroului Dolj.

Decizia Consiliului Baroului Dolj este executorie și urmează să îi fie comunicată Alinei Bica, care o poate contesta în termen de 15 zile.

Alina Bica era avocat în cadrul Baroului Dolj din 2011, când a fost primită în profesie.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată pe 29 noiembrie 2016 de ÎCCJ la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

În același dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. Potrivit deciziei instanței supreme, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârșirea unei infracțiuni de favorizarea făptuitorului și a fost achitată pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și o alta de favorizarea făptuitorului. Decizia nu e definitivă.