Șuteu: Partea științifică a dosarului Roșia Montană pentru includerea în lista UNESCO, finalizată

Partea științifică a dosarului pentru includerea peisajului cultural minier Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a fost finalizată, a anunțat ministrul Culturii, Corina Șuteu.

„Roșia Montană, tot mai aproape de includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO. Partea științifică a dosarului pentru includerea peisajului cultural minier Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a fost finalizată. Secretarul de stat Oana Bogdan a avut astăzi la Paris o consultare tehnică în dialog cu reprezentanții UNESCO. Procedura internă guvernamentală pentru ca acest dosar să aibă toate șansele de a fi admis este în curs”, a scris vineri Corina Șuteu, pe Facebook.

Ea a precizat că reprezentanții Ministerului Culturii au înmânat dosarul Roșia Montană Delegației României la UNESCO, condusă de ambasadorul Adrian Cioroianu.

Data limită pentru depunerea oficială a dosarului către Centrul Patrimoniului Mondial UNESCO este 1 februarie 2017.

Corina Șuteu a menționat că intenția sa și a prim-ministrului Dacian Cioloș este ca dosarul Roșia Montană să fie depus în cel mai scurt timp, „în măsura în care toate exigențele sunt îndeplinite”.