Ion Iliescu spune că a votat pentru pace și ca persoanele cu venituri mici să o ducă mai bine

Fostul președinte Ion Iliescu, președinte de onoare al PSD, spune că a votat „pentru pace” și pentru o viitoare componență a Parlamentului care să aducă „mai multă satisfacție oamenilor”, mai ales celor cu venituri mici.

„Pentru pace (n.r. — am votat). (…) Sper să se consolideze niște procese care au evoluat într-un sens pozitiv, să fie limitate o serie de devieri de la mersul lucrurilor, așa cum dorește lumea, și să ofere viitoarea componență a Parlamentului mai multă satisfacție oamenilor și mai ales oamenilor care duc greul, cei care au venituri mici, care se descurcă greu cu ele. Rămâne pentru noi o problemă majoră, ca mersul țării, datele pe ansamblu să se reflecte în viața oamenilor și în viața mai bună a celor mulți”, a declarat fostul șef de stat, duminică, la secția de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală.

Potrivit acestuia, este în primul rând interesul fiecăruia să fie prezent la vot.

„Dacă vrea să vadă îmbunătățindu-se ceva, prezența la vot este absolut obligatorie. Și cred că un număr mare de oameni înțeleg acest lucru. Sigur, sunt și oameni care nu mai au încredere — ăsta este un aspect negativ al evoluției noastre, oamenii nu mai au încredere în structurile statale, în cei care sunt aleși, care nu totdeauna au răspuns nevoilor. Dar trebuie să facem această ruptură și să dăm mai multă încredere oamenilor și comunicarea aceasta sufletească între cei aleși și alegători să fie temeiul consolidării democratice”, a argumentat fostul președinte, care a venit singur la vot.