Breaking News

Papa Francisc îi scrie președintelui Bashar Al-Assad pentru a cere încetarea violențelor în Siria

Papa Francisc i-a adresat o scrisoare președintelui sirian, Bashar Al-Assad, pentru a face apel încă o dată la încetarea violențelor și la respectarea dreptului umanitar internațional privind protecția civililor, a anunțat luni Vaticanul, relatează AFP.

Scrisoarea a fost transmisă prin intermediul nunțiului apostolic (ambasador) Marco Zenari, venit la Roma în noiembrie cu ocazia Consistoriului, la care a fost făcut cardinal, ”în semn de afecțiune pentru mult-iubitul popor sirian, atât de dur încercat în ultimii ani”, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

În scrisoare, Suveranul Pontif ”și-a reiterat apelul către președintele Bashar Al-Assad și către comunitatea internațională privind încetarea violențelor și o soluționare pașnică a ostilităților”.

Papa condamnă ”toate formele de extremism și terorism, indiferent de unde provin, și face apel la președintele sirian să se asigure că dreptul umanitar internațional este pe deplin respectat în ceea ce privește protecția civililor și accesul la ajutorul umanitar”, se mai spune în comunicat.