Breaking News

Managementul și piloții Lufthansa au decis să recurgă la mediere în disputa salarială

Conducerea companiei aeriene germane Lufthansa și sindicatul piloților Vereinigung Cockpit au decis vineri să recurgă la procedura de mediere pentru a rezolva o dispută pe tema contractelor de muncă care datează din 2012, informează Reuters.

Luna trecută a avut loc cea de a 15-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit de la începutul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de muncă, în luna aprilie 2014. Greva de șase zile din luna noiembrie a piloților a costat compania germană 100 de milioane de euro.

Procedura de mediere ar urma să se încheie până la finele lunii ianuarie 2017, perioadă în care piloții companiei germane nu vor mai organiza greve, au precizat vineri cele două părți.

„Masa negocierilor este singurul loc unde putem găsi soluții care să ofere perspective pentru angajați și companie”, a declarat Bettina Volkens, director de resurse umane la Lufthansa.

Sindicatul piloților solicită o majorare salarială retroactivă de 3,7% pe an , începând din 2012, când a expirat ultimul lor contract colectiv de muncă cu Lufthansa. În schimb, conducerea transportorului aerian oferă o creștere a salariilor cu 4,4%, în două tranșe, precum și o plată excepțională egală cu salariul pe 1,8 luni.

Lufthansa s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.