CCM a declarat inadmisibilă sesizarea PLDM privind retragerea mandatului de deputat a lui Vlad Filat

 Curtea Constituțională (CCM) a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților liberal-democrați privind retragerea mandatului de deputat a ex-premierului Vlad Filat, informează MOLDPRES.

Decizia a fost pronunţată după ce mai mulţi deputaţi PLDM au solicitat înaltei instanțe să se pronunţe asupra constituţionalităţii ridicării mandatului de deputat al lui Vladimir Filat, întrucît decizia Curţii de Apel ar urma să fie atacată la Curtea Supremă de Justiţie, iar pînă atunci decizia ar fi revocabilă.

Săptămîna trecută, Vlad Filat a fost lipsit de mandatul de deputat, potrivit unei hotărîri adoptate de Parlament în baza sentinţei Judecătoriei Buiucani din capitală şi deciziei Curţii de Apel Chişinău din 11 noiembrie curent, prin care fostul premier a fost recunoscut vinovat de corupere pasivă şi trafic de influenţă şi condamnat la nouă ani de închisoare, amendat cu 60.000 lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani.

Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie anul trecut, în baza autodenunţului omului de afaceri Ilan Şor, care a declarat că i-ar fi dat fostului prim-ministru mită în valoare de 250 mln de dolari SUA, acuzații respinse de Filat.