Dragnea despre ceremonia de depunere a jurământului de premier: Nu e cazul de șampanie sau de alte lucruri

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că nu este cazul de șampanie „sau de alte lucruri” la ceremonia depunerii jurământului de către Sorin Grindeanu în funcția de premier.

„Administrația Prezidențială va organiza ceremonia respectivă (de depunere a jurământului — n.r.). Eu mi-aș dori, i-am spus și domnului prim-ministru desemnat, nu este cazul de șampanie sau de alte lucruri. Aș vrea, dar nu organizez eu, o procedură simplă, sobră, eficientă, pentru că oamenii trebuie să meargă repede la Guvern, pentru că au prima ședință de Guvern în acea seară, în acea noapte. Salut totuși decizia președintelui de astăzi de a desemna un prim-ministru, pentru că mie, personal, mi-a creat o mare satisfacție să pot spune tuturor românilor că pot avea un Revelion liniștit, sărbători liniștite, pentru că avem certitudinea că programul așteptat de milioane de români va fi implementat”, a declarat vineri Liviu Dragnea, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Potrivit acestuia, lista membrilor Guvernului aprobată de Parlament, transmisă la Cotroceni, nu poate fi modificată.

„Președintele poate, având în spate un precedent, să refuze în cazul unei remanieri atunci când se face o propunere pentru unul, doi sau mai mulți membri ai Cabinetului. O listă votată în Parlament nu poate fi modificată de președinte”, a arătat Dragnea.

El a susținut că va petrece Revelionul acasă. „Eu, personal, o să am un Revelion foarte liniștit, pentru că o să fiu cu medicamente — sunt răcit cobză — o să îl fac acasă. Și de duminică după-amiază o să începem discuțiile, deja luni la prânz o să avem primele întâlniri să lucrăm, pentru că este calendarul foarte strâns. (…) Trebuie să uităm acest an negru al tehnocraților”, a adăugat Liviu Dragnea.