Turneul național ARTfel 2017 – în trei orașe din țară, cu spectacolul ‘EU nu contez!’

Spectacolul de teatru „EU nu contez!” va fi prezentat, în regim de premieră, în trei orașe din țară – București, Iași și Bacău -, în cadrul Turneului național ARTfel 2017, informează un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Reprezentațiile vor avea loc pe 20 februarie — la Sala mare a Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, 21 februarie — Sala mare a Teatrului Național Iași și pe 13 martie — la Sala Studio a Teatrului Național București.

Rolul principal, „Iuda”, va fi interpretat de actorii Marian Râlea (deținătorul premiului UNITER pentru cel mai bun actor), alternativ cu Vlad Rădescu. Distribuția este completată de actori cu roluri importante pe scene ca TNB, Odeon, Teatrul Masca, actori consacrați, precum Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu și Relu Poalelungi, și actori tineri: Antonio Tadeusz Mincă, Beatrice Rubică, Altan Safta Zecheria, Georgiana Vratiu și Ștefan Opreanu.

Potrivit sursei citate, spectacolul vine cu o surpriză: coloana sonoră live (Narcisa Băleanu, nai — muzică populară), cu implicarea extraordinară a unui reprezentant marcant al Filarmonicii ”George Enescu”: Adrian Petrescu, având calitatea de regizor muzical.

„Piesa, scrisă de un tânăr dramaturg român necunoscut, a adunat critici remarcabile la premierele de la Teatrul Elisabeta din București din noiembrie 2016. 500 de spectatori și critici de teatru au fost surprinși de implicarea unora dintre cei mai buni actori români într-un proiect privat nou, dar și de un scenariu îndrăzneț care combină dramatismul specific teatrului cu lirismul muzicii clasice și populare live”, se arată în comunicat.

Biletele, pentru toate cele trei spectacole, se găsesc pe www.mystage.ro sau la casele de bilete ale celor trei teatre.

Turneul național ARTfel a început în 2016 la Ateneul din Bacău cu un concert simfonic modern, a continuat cu lansarea „Trilogiei lui Nice”, cu premierele de la Teatrul Elisabeta și va continua în 2017 în principalele orașe din țară, iar marele public va avea ocazia să asiste la spectacole de teatru, concerte simfonice și lansări de carte.